Україна між Європою та Азією: у пошуках виграшної стратегії

9/12/2017

Уже другий рік поспіль Євросоюз є найбільшим торговим партнером України. Більш того, безвізовий режим зробив реальним поширення на нашу державу «чотирьох свобод» — вільного руху товарів, послуг, робочої сили та капіталів, які становлять основу функціонування ЄС. Тому не дивно, що відносини України й Європи останнім часом оцінюють переважно через призму безвізового режиму та угоди про асоціацію. Та цей спектр набагато більший і включає широку співпрацю між неурядовими організаціями, численні людські та бізнес-зв’язки.

Різноманітним аспектам цих відносин буде присвячено панельну дискусію «Україна — Європа. Win-Win стратегія» у рамках Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ). Європейські й українські експерти та бізнесмени спробують визначити, чи готова Європа розширити торгові преференції для України, як залучити до нас європейського інвестора та чи може наша країна стати торговельним перехрестям між Європою та Азією.

Останнє питання набуває особливої актуальності з огляду на нещодавні роки, які чимало економістів називають початком «азійського сторіччя». Традиційні азійські країни-лідери через політику протекціонізму та широкої експортної експансії пропагують ідеї вільної торгівлі й завдяки цьому продовжують розширювати свої ринки. Усвідомлюючи власний економічний інтерес у цьому перспективному регіоні, Україна може отримати карт-бланш на розвиток секторальної співпраці. І в цьому випадку ключову роль має відігравати зацікавленість українського бізнесу. Серед його конкретних завдань — просування технологій, боротьба за ринки збуту та взаємні інвестиції.

Учасники дискусії «Нові можливості на початку «азійського сторіччя» під час КМЕФ розглянуть досвід інноваційного розвитку азійських країн і розкажуть, як і завдяки чому їм це вдалося. А також окреслять можливі спільні проекти, здатні об’єднати український та азійський бізнес. Серед учасників — президент Annual Investment Meeting (м. Дубай, ОАЕ) Давуд Аль Шезаві, голова правління Tsang’s & Co та засновник Global Angels Патрік Цанг, співзасновник Інституту вивчення сучасного Китаю (м. Брюссель, Бельгія) Джонатан Голслаг, директор McKinsey Global Institute Джонатан Вотцел та інші. Модератором виступить голова комерційних представництв BBC Worldwide Сергій Становкін.

За новинами КМЕФ можна стежити на сайті форуму та на його офіційній сторінці у Facebook.

Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF) — постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії. www.forumkyiv.org

contact-photo

Организационный комитет

Регистрация участников

Спикеры и партнеры

Следите за нами

Хотите получить более детальную информацию?
Пожалуйста, оставьте Ваши контакты и мы перезвоним
Поле Имя не может быть пустым
Поле Телефон не может быть пустым